Anchetatorii au aflat de la Adrian Nastase filmul zilei de 20 de iunie, cand a aflat ca are de executat doi ani de inchisoare.

Aflat pe patul de spital, le-a povestiit procurorilor de la Parchetul General tot ce s-a intamplat in strada Zambaccian. Din capul locului, le-a spus anchetatorilor ca le este recunoscator politistilor care l-au impiedicat sa isi duca la bun sfarsit planul sinucigas.

Adrian Nastase a fost audiat in spitalul penitenciarului Rahova. El a confirmat ceea ce anchetatorii stiau deja: a explicat ca a mers la biroul sau sub pretextul ca voia sa-si ia cateva carti si atunci a pus mana pe arma, incercand sa se sinucida.

Avocatul Ion Cazacu ii explica gestul si spune ca a fost unul de revolta fata de faptul ca se considera victima unei erori judiciare.

Pe langa declaratia fostului premier, procurorii au primit pe 16 iulie si rezultatul expertizei medico-legale.

Legistii au stabilit fara putinta de tagada ca Adrian Nastase a fost victima unei rani prin impuscare. Superficiala, ce-i drept, afirma surse neoficiale. Tot medicii au stabilit ca sangele din biroul fostului premier, dar si de pe hainele lui, ii apartine lui Adrian Natase.

De altfel, medicii de la Spitalul de Urgenta Floreasca vorbeau si ei a doua zi dupa tentativa de suicid despre norocosul Nastase.

Medicii legisti i-au cercetat rana de la gat chiar in laboratoarele lor de la Institut.

Insa procurorii nu sunt multumiti cu acest rezultat. Ei cer compararea datelor cu cele oferite de criminalistii care vor face o expertiza a traseului urmat de glont, ca sa afle daca fostul premier s-a ranit singur.

Toate aceste expertize vor ajunge si la procurorii anticoruptie care ii acuza pe medicul Serban Bradisteanu si pe trei politisti de favorizarea infractorului pentru ca ar fi intarziat incarcerarea lui Nastase.

Adrian Nastase a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii", insa va sta dupa gratii doar opt luni pentru ca a depasit varsta de 60 de ani.