Cei de la Business Insider arata motivele pentru care Apple s-ar putea clatina.

Va fi greu ca Tim Cook sa pastreze pe langa el oamenii lui Jobs

Succesul Apple i-a fost atribuit in totalitate lui Steve Jobs. Insa in spatele lui au stat cativa ucenici care au pus toate rotitele in miscare. Credeau orbeste in tatal Apple, iar loialitatea lor a fost maxima acestui om. Sunt multe voci care se intreaba acum daca Tim Cook va reusi sa-i tina aproape de el. De ce exista temeri? Pentru ca acesta din urma nu este deloc convingator asa cum era Jobs. Prioritatea lui numarul 1 in 2012 va fi sa pastreze echipa minune.

Lansarea unui iphone 4S II in loc de iPhone 6

Se cumpara iPhone-uri 4S mai repede decat pot fi facute. Iar disparitia lui Steva Jobs cu siguranta a contat in cresterea vanzarilor. Va scapa Cook si anul viitor oferind un smartphone cu acelasi look? Cu siguranta va trebui sa vina cu ceva nou, caci intr-un final consumatorii se vor plictisi.

Un televizor Apple care va dezamagi

Doar pentru ca sunt zvonuri cu privire la intrarea pe piata a unui televizor Apple, asta nu inseamna ca cea mai buna miscare pentru Tim Cook este sa-l si lanseze. Steve Jobs era foarte ferm in decizii, nu asa pare si Cook. Decat sa aduca un produs nou si prost, mai bine lipsa.

Angajarea persoanei gresite pentru a conduce retailerul

Cook are o singura gaura in echipa in acest moment: un sef pe operatiunile de retail. Sectorul de retail este un punct forte al companiei, iar succesorul lui Jobs nu-si poate permite sa greseasca. Este ceva ce concurenta isi doreste cu disperare: un loc care sa defineasca brandul si in care sa fie serviti clientii. Cine va prelua jobul trebuie sa se gandeasca la o noua generatie de magazine.

Stagnarea iCloud

iCloud este unul dintre cele mai bune produse Apple din ultimii 10 ani. Cu siguranta, toti se concentreaza pe iPhone si ipad, insa ca sa pastreze aceste dispozitive relevante e nevoie de sprijinul unui super software. Unul dintre avantajele Google este software-ul online: Gmail, Docs, Calendar si depozitarea acestora on-line.

Eliberarea unor dividende sau rascumpararea actiunilor

Aceste miscari nu vor ruina Apple in totalitate, dar nici nu ar fi niste jocuri tocmai indicate lui Tim Cook. Faptul ca Apple este o masina care sta pe un morman urias de bani este mult mai interesant, iar pe unii investitori ii innebuneste.

Sa uiti sa stergi praful de pe iPad

Este un produs vital companiei, care da peste cap concurenta. Pentru 2012, Cook va trebui sa-i faca un redesing: o versiune mai mica, un software mai bun.