"Pentru anul viitor avem deja cereri de la un mare tour operator britanic, cu care lucram de mai multi ani, pentru organizarea a sase nunti ale unor englezi si a doua evenimente ale unor companii multinationale la Castelul Peles", a spus Gheorghe  Fodoreanu, prezent la Targul de Turism World Travel Market, care se desfasoara la Londra intre 7 si 10 noiembrie.

El a adaugat ca mai exista cereri din partea englezilor si pentru nunti si team building-uri la Castelul Bran si la alte castele din Transilvania, dar si la bisericile fortificate din aceasta regiune.

Pretul unei nunti, cu o suta de invitati, la Castelul Peles, cu meniu inclus, este, potrivit lui Fodoreanu, intre 14.000 euro si 18.000 euro, iar la Bran intre 8.000 euro si 10.000 euro.

Un eveniment pentru o companie organizat intr-o biserica fortificata costa 3.000-5.000 euro, iar intr-un castel preturile sunt 2.000-4.000 euro. "Toti occidentalii sunt zgarciti atunci cand cumpara produsul turistic de baza, dar ajunsi la destinatie englezii, cel putin, sunt cheltuitori daca gasesc amintiri de valoare, mancare si bauturi bune", a spus Fodoreanu.

Romania este prezenta la Targul de Turism de la Londra cu un stand de 255 metri patrati, in care sunt prezenti 31 de expozanti, printre care agentii de turism, hoteluri si organizatori de evenimente. World Travel Market, cel mai mare targ de turism din lume destinat specialistilor, reuneste expozanti din 152 de tari.

Citeste si:

Doar 8,4% din clientii operatorilor de telefonie din Romania au un smartphone. Companiile telecom au date diferite