Firma americană Firestone Building Products, specializată în fabricarea de materiale pentru acoperişuri comerciale în Statele Unite, a avut anul trecut vânzări de aproximativ 1,8 miliarde de dolari şi un profit operaţional de 270 milioane de dolari, a informat LafargeHolcim.

Tranzacţia reprezintă o modificare a recentei strategii a LafargeHolcim de a se concentra pe achiziţiile pe scară redusă. Compania elveţiană a precizat că va finanţa achiziţia prin obligaţiuni şi numerar.

Tranzacţia ar urma să sporească prezenţa LafargeHolcim în SUA, iar vânzările sale anuale ar urma să ajungă la şase miliarde de dolari.

Compania elveţiană a anunţat că-şi va extinde operaţiunile în domeniul materialelor pentru acoperişuri plane în Europa şi în America de Sud.

"Prin achiziţionarea Firestone Building Products ne consolidăm prezenţa pe cea mai mare piaţă a noastră - SUA - şi de asemenea construim o platformă globală de creştere şi inovare pentru companie", a afirmat directorul general al LafargeHolcim, Jan Jenisch.

LafargeHolcim, companie creată în 2015 în urma fuziunii dintre grupul francez Lafarge şi cel elveţian Holcim, este prezentă şi pe piaţa din România.

Holcim a intrat pe piaţa locală în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.