Lukoil anuntase saptamana trecuta ca a convenit vanzarea a 240 de benzinarii si a sase unitati de stocare a carburantilor in Ucraina catre compania AMIC Energy Management din Austria. 

Statele Unite si Uniunea Europeana au impus Rusiei sanctiuni dure in sectoare economice importante, precum cel petrolier, din cauza interventiei din Ucraina. 

Presedintele Lukoil, Vagit Alekperov, a avertizat recent ca sanctiunile economice dure initiate de puterile occidentale vor avea consecinte asupra tuturor companiilor rusesti. 

Potrivit Lukoil, grupul vinde reteaua de 44 de benzinarii din Cehia, companiei Slovnaf, divizie a grupului ungar MOL.  Alte 75 de benzinarii din Ungaria si 19 din Slovacia vor fi vandute companiei Norm Benzinkut din Ungaria. 

Lukoil a precizat ca acordurile vor fi finalizate pana la sfarsitul acestui an, dar nu a dezvaluit detaliile financiare. 

MOL sustine ca achizitia celor 44 de benzinarii din Cehia ale Lukoil corespunde strategiei de dezvoltare a companiei in Europa Centrala si de Est, sporind prezenta grupului pe piata comertului cu carburanti, in raza de aprovizionare de la rafinariile proprii.