Actiunile companiei au crescut luni cu 1,9% si au inchis la 41,34 dolari, dupa ce au atins pentru scurt timp nivelul de 41,94 dolari, cea mai ridicata cotatie dupa listarea din luna mai a anului trecut, noteaza Bloomberg.

Facebook a crescut pe bursa cu 55% de la inceputul acestui an, fata de un castig de 16% pentru indicele Standard & Poor's 500 al bursei de la New York. In acest context, reteaua de socializare a incheiat sedinta bursiera de luni cu o valoare de piata de 100,68 miliarde de dolari.

Actiunile Facebook au scazut puternic in lunile care au urmat dupa listare si au ajuns in luna septembrie a anului trecut la un minim de 17,73 dolari, din cauza temerilor investitorilor ca nu va reusi sa monetizeze numarul tot mai ridicat de accesari de pe dispozitive mobile.

Compania a atras 16 miliarde de dolari prin listarea la bursa, cea mai mare oferta publica initiala derulata vreodata in sectorul IT.

Facebook a anuntat in luna iulie ca 41% din veniturile din publicitate obtinute in trimestrul al doilea au fost generate de smartphone-uri si tablete, datorita noilor produse si servicii dezvoltate de companie. Actiunile Facebook au crescut cu 56% in ultima luna, datorita rezultatelor peste asteptari anuntate in iulie pentru trimestrul al doilea.

Facebook a anuntat pentru trimestrul al doilea venituri de 1,8 miliarde de dolari, in urcare cu 53% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut. Profitul net al companiei a avansat la 333 milioane de dolari, fata de o pierdere de 157 milioane de dolari in aprilie-iunie 2012. Reteaua de socializare a ajuns la 1,15 miliarde utilizatori activi la jumatatea acestui an.