Potrivit datelor Registrului Comertului, Domo Retail este controlata de Avarike Limited (Cipru) - 99,999986% si Eugen Petrov (cetatean austriac, nascut in Bulgaria) - 0,000014%. Din 2012, el este reprezentant al actionarilor si presedintele CA al Domo Retail.

"Eugen Petrov a preluat compania in urma unui proces de management buyout prin care a devenit unic actionar al companiei care detine Domo Retail", se arata intr-un comunicat al retailerului.

Valoare tranzactiei nu a fost data publicitatii. Petrov a declarat ca sustine echipa de management in atingerea obiectivelor de crestere.

"Obiectivul principal pe care mi-l propun ca actionar este sa conduc Domo catre rezultate financiare pozitive", a afirmat noul actionar al retailerului.

Petrov este fondator si managing partner in cadrul mai multor companii internationale cu birouri si filiale in tari membre ale Uniunii Europene si tari ale Comunitatii Statelor Independente, din domeniul productiei si comertului cu materii prime, resurse de energie si combustibili.

De asemenea, noul actionar al Domo este implicat in servicii de consultanta financiara si de afaceri.

Domo Retail este unul dintre cei mai importanti jucatori din retailul specializat in electronice, electrocasnice si IT&C din Romania, detinand o retea nationala formata din peste 90 de magazine, precum si platforma de retail online www.domo.ro.

In 2013, afacerile companiei au atins 584,1 milioane de lei, de la 552,4 milioane de lei in urma cu un an, iar pierderile au scazut de la 50,2 milioane de lei la 42,3 milioane de lei.