Participatia va fi preluata de un consortiu format de oamenii de afaceri rusi Andrei Bocikarev si Alexei Krivoruciko, a anuntat Rostec, transmite Mediafax

Bocikarev are afaceri in sectorul minier in Siberia, iar Krivoruciko detine actiuni la o companie de transport. 

Tranzactia a primit "binecuvantarea" presedintelui Putin, au declarat surse din industia de aparare pentru cotidianul Kommersant, citat de RIA Novosti. 

Rostec va pastra restul actiunilor, de 51%, iar fondurile de 2,5 miliarde de ruble vor fi investite in urmatorii doi ani in proiecte de dezvoltare.

Investitia ar trebui sa fie recuperata in cinci ani, a declarat Krivoruciko pentru Kommersant. 

"Planurile noastre includ o majorare semnificativa a capacitatii de productie. In particular, suntem interesati de infiintarea unor companii mixte cu parteneri straini pentru productia de praf de pusca si munitie", a spus el. 

Compania de armament Izmas, producatorul Kalasnikov, a fost redenumita Kalasnikov Corporation la mijlocul lunii august si va integra in curand mai multe alte fabrici intr-un nou holding. Kalasnikov Corporation va include Izmas, Izmek si alti producatori de arme de foc. Izmek fabrica, printre altele, pistoalele Makarov si Iarigin. 

Potrivit New York Times, producatorul Kalasnikov a revenit pe profit in ultimii ani, in mare parte datorita exporturilor de arme destinate civililor in SUA.

Kalasnikov Corporation se asteapta ca pana in 2020 sa-si creasca profitul de patru ori, de la 193 de milioane de dolari anul trecut la 770 milioane de dolari, si sa-si majoreze productia de arme la 1,9 milioane de unitati anual.