In 2010 Tiriac Holdings, care opereaza in auto, real-estate, asigurari, banci, transport aerian, servicii financiare, a avut afaceri de 600 milioane de euro, fata de 2 miliarde de euro in perioada de boom economic, scrie Ziarul Financiar.

"Am inlocuit notiunea de CEO cu COO ( Chief Operating Officer) de specialitate pe cele trei segmente, imobiliare, auto si financiare. Avand in vedere ca grupul nostru este atat de mare si specific in diverse domenii, am hotarat sa avem un conducator operational pe fiecare divizie. Cat despre board, acesta analizeaza rezultate si da indicatii", a declarat pentru ZF Ion Alexandru Tiriac, fiul miliardarului si cel care ii reprezinta interesele in toate afacerile.

De altfel, el a precizat ca "Domnul Tiriac este cel care in continuare ia hotarari zilnice la noi in grup pe tot ce este operational. Nu exista putere de decizie mai apta sa ne sprijine in viata de zi cu zi a orga¬nizatiei si totodata nu exista persoana mai calificata sa ia hotarari pe termen mediu si lung. Valoarea strategica a actiunilor sale s-a dovedit a fi inestimabila si cu ajutorul domnului Vaduva au adus compania pe un trend extrem de bun pentru vremurile prezente".

Cei doi noi directori operationali sunt Iulian Voevod (din grup) pentru segmentul auto si transport aerian - Tiriac Auto, cei patru importatori - Hyundai Auto Romania, M Car Trading (Mitsubishi) si Premium Auto (Jaguar si Land Rover) si Romcar (piese si accesorii auto) - si Tiriac Air, si Bogdan Lungu (de la Ernst Young) pentru segmentul de imobiliare si servicii financiare - Tiriac Imobiliare, Tiriac Leasing, Premium Leasing si Tiriac Brokers.

Marius Pitigoi, unul dintre cei mai vechi colaboratori ai lui Tiriac, detine in continuare functia de coordonator grup auto, avand in subordine cei patru importatori si reteaua de dealeri Tiriac Auto.

Citeste si

Salariu de conducator. Top 10 al celor mai bine platiti lideri politici ai lumii. Unde se afla Basescu si Boc