"Nu m-am gandit niciodata sa devin antreprenor, dar in anii 90 am avut amici care au falimentat foarte repede", a spus Ungureanu, la o conferinta pe teme economice, scrie Mediafax.

El a mai aratat ca Guvernul va sprijini promovarea produselor romanesti in strainatate si ca, probabil saptamana viitoare, va fi constituit Consiliul consultativ format din oameni de afaceri.

La inceputul lunii martie, premierul Mihai Razvan Ungureanu si-a anuntat intentia de a constitui, in termen de doua saptamani, un consiliu consultativ format din oameni de afaceri, care sa functioneze ca o interfata intre mediul economic si primul-ministru.

El a aratat ca, prin exercitarea unei presiuni de catre mediul de afaceri asupra institutiilor statului, structurile guvernamentale se pot transforma din punct de vedere al eficientei.

Premierul a apreciat totodata ca oamenii de afaceri romani ar trebui sa fie mult mai prezenti pe piete straine, inclusiv din afara Uniunii Eurpene, prin investitii sau desfacerea produselor.