Dupa ce au participat impreuna cu primarul Sorin Oprescu la o dezbatere despre pretul gigacaloriei, cei doi lideri PSD si PNL l-au asteptat pe Oprescu pentru a bate palma.

Miza este Primaria Capitalei. Fara sa semneze o intelegere cu Uniunea Social Liberala sau sa isi asume sigla partidelor din opozitie, Oprescu va fi candidatul independent pe care liberalii si social-democratii s-au angajat ca il vor sustine in campania electorala.

Liberalii si social-democratii ar trebui sa-si desemneze candidati pentru sectoare, iar obiectii nu ar trebui sa mai existe. Decizia privind sustinerea lui Oprescu a fost votata in unanimitate de conducerile ambelor partide.

Onorat de invitatie, Oprescu a multumit de sustinere si a precizat ca, cel putin pentru moment, parteneriatul ramane unul 'moral'. In plus, primarul, desi se declara om de stanga, exclude ca ar putea sa revina in PSD.

Discutiile dintre liberali si social-democrati privind sutinerea candidaturii lui Sorin Oprescu au demarat la inceputul anului, imediat dupa infiintarea uniunii. Tot timpul, edilul sef a spus ca va ramane neafilit politic, indiferent de sustinerea pe care o va primi.