"De data aceasta suntem pregatiti sa ii facem fata", a spus Basescu, in cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, considera ca Romania nu ar trebui sa traga bani de la institutia financiara in acest an, dar nu exclude in intregime aceasta posibilitate, aratand ca sunt sanse de sub 25%, sau chiar sub 10% pentru un astfel de scenariu, scrie Mediafax.

Concluzia dupa misiunea de evaluare a Fondului Monetar International este ca Romania se afla pe drumul cel bun, dar reforma trebuie continuata, a declarat, luni, ministrul interimar al Muncii, Emil Boc, precizand ca are un optimism moderat in ce priveste evolutia viitoare.

Seful statului mai spune ca Romania mai poate trage oricand trei miliarde de euro de la FMI. "Daca lucrurile merg asa cum sunt acum, nu va fi nevoie sa luam bani de la Fond sau de la UE", afirma el.

Companiile statului motiv de disputa

Basescu spune ca regiile nu erau in atentia Fondului Monetar International. "Eu am vrut sa includem in noul acord situatia regiilor. Cand am spus boierii economiei romanesti, m-am referit la cei carora nu le-a pasat de criza. <<Colectia>> de arierate nu vine nici de la Ariton, nici de la ministrul dinaintea lui, ci s-au acumulat in timp", adauga seful statului.

El arata ca arieratele companii se ridica la 12 miliarde de lei adica aproximativ trei miliarde de euro, iar campionii sunt companii precum Regia Huilei sau CFR Infrastructura.

Reducerea CAS, abordata politic

Presedintele spune ca ca nu va fi posibila scaderea CAS si ca i-a spus acest lucru premierului "de mai bine de o luna si jumatate", el adaugand, in acest context, ca "Guvernul poate avea abordari politice".

"Eu va spun, categoric, ca om care, dupa ce a vazut ce s-a intamplat in guvernarea domnului Tariceanu, se uita foarte atent, desi nu e treaba mea, la ce se intampla cu bugetul. Eu va spun ca nu se poate (reduce CAS, n.red)", a spus presedintele, intrebat in legatura cu declaratia lui Jeffrey Franks referitoare la imposibilitatea reducerii CAS.

Citeste si FMI amana reducerea CAS-ului VIDEO