Daca din calculul preturilor sunt excluse chiriile, Bucurestiul ocupa antepenultimul loc in clasament, primele pozitii fiind ocupate de Oslo, Zurich si Geneva. Pe ultimele locuri se plaseaza Mumbai si Manila.

Capitala Romaniei este incadrata, in functie de nivelul preturilor, incluzand chiriile, de Cairo si Delhi.

UBS noteaza ca diferenta de preturi dintre vestul si estul Europei s-a ingustat de la 35% la inceputul lui 2009 la 26%.

In functie de salariile nete, Bucuresti ocupa pozitia 63, intre Bankok si Beijing. Orasele cu cele mai mici salarii nete sunt, de asemenea, Mumbai si Manila. Primele locuri in acest clasament sunt ocupate de Zurich si Geneva. New York se regaseste pe pozitia a treia.

Dupa puterea de cumparare, stabilita in functie de salariul primit de un locuitor pentu o ora de munca, capitalei Romaniei i-a fost acordat locul 58 in topul UBS, dupa Riga si in fata Istanbulului. Pozitiile superioare ale clasamentului sunt ocupate de Zurich, Sydnei si Miami.

Studiul subliniaza ca, la compararea puterii de cumparare, ar trebui sa se tina seama de faptul ca produsele cumparare de salariatii locali difera de la un continent la altul. Pentru a stabili nivelul puterii de cumparare in diferitele state, UBS a analizat nivelurile preturilor in comparatie cu cele ale salariilor.