Sambata dimineata se muncea la foc continuu la terasele dambovitene. Momentan, este vorba despre un proiect pilot, spun organizatorii, care au insa planuri mari. Se gandesc ca in fiecare joi, vineri si sambata sa poata organiza aici cate un eveniment muzical ori sportiv.

"Sunt 750 de metri patrati amenajati. Sunt trei terase, doua mai mici si una mai mare, de aproximativ 400 de metri patrati, exista si o scena pentru enternainmet", spune Dan Serbulea, organizator.

In plus, anul viitor autoritatile spera sa poata amenaja mai multe terase si o plaja artificiala pe malul Dambovitei. Unii bucuresteni s-ar bucura, altii nu, preferand linistea si mersul pe bicicleta, de-a lungul cheiului.

In Timisoara, in schimb, au fost deja deschise patru terase pe maul raului Bega. Oamenii vin acolo mai ales in serile fierbinti, cand aerul din blocurile incinse este greu de respirat.

Nu va ganditi ca este vreo idee originala a romanilor. In capitala Frantei sunt deja trei plaje private pe malul Senei, care atrag anual patru milioane de turisti.