Desi, in textul aflat in dezbaterea senatului scrie clar ca "entitatile care efectueaza transferuri de bani ale persoanelor fizice, in si din strainatate, vor retine echivalentul a 1% din suma transferata", fapt ce presupune, practic, taxarea celor care trimit bani, deputatul Branza sustine ca impozitarea se va aplica bancilor si firmelor de transfer, astfel incat persoanele sa nu fie afectate.

"Se va retine 1% din profitul pe care bancile il fac din acest transfer, iar sumele se vor intoarce, prin intermediul proiectelor, catre comunitatile romanesti din diaspora. Daca, de exemplu, cineva trimite in tara o mie de euro, destinatarul va ridica tot o mie de euro", a explicat William Branza, precizand ca sumele care vor ajunge la stat vor fi gestionate de Guvern.

Intrebat mai in gluma, mai in serios, daca nu cumva, in ideea valorificarii banilor care intra in tara nu ar trebui impozitata si transa FMI care ajunge in banci, William Branza ne-a raspuns: "E o idee foarte buna. Nu m-am gandit la asta. Putem analiza si se poate face un proiect separat".

Citeste continuarea in Gandul