Controalele inspectorilor au scos la iveala noi fraude, de data aceasta in cazul romanilor care primeau alocatia de sprijin familial. Din aproape 4.000 de dosare verificate, mai mult de o treime erau false.

In comuna Mihai Bravu din Tulcea, de exemplu, toti asistatii, adica 120 de oameni, au ramas fara bani, pentru ca nu au fost efectuate anchetele sociale obligatorii.

Nereguli au aparut si in randul celor care primesc venitul minim garantat, ajutoarele de incalzire sau indemnizatiile de handicap.

Daca pana in 2007, bolnavii inchipuiti erau toti orbi, acum problemele de vedere au cazut pe locul trei in topul afectiunilor inventate. Pe primul loc, dementa Alzheimer apare in actele false. Dar la moda sunt si boli ca retardul mental, dementa vasculara sau diabetul zaharat cu complicatii. Suferinte care apar peste noapte la romanii care nu vor sa munceasca.

Oficialii spun ca 1,8 milioane de asistati social nu sunt bolnavi, nu merg la scoala, nu urmeaza nici un curs de formare profesionala si nici nu muncesc.

Rezultatele prezentate astazi astazi vin la doua saptamani dupa ce la Deva 70 la suta dintre cetatenii cu probleme psihice au fost gasiti perfect sanatosi.

S-a ajuns aici si pentru ca 8,3 milioane de romani, cati primesc ajutoare de la stat la nivel national, sunt verificati numai de 100 de inspectori, adica aproximativ doi pe judet. Ministrul muncii vrea sa mai angajeze oameni, astfel incat sa fie 10 responsabili care sa controleze un judet.