"Castigatorul licitatiei este ofertantul reprezentat de asocierea formata din Asesoft International, Teamnet International si Star Storage, cu un punctaj total de 92 puncte si un pret de 70.721.273 lei (17.129.186,67 euro), fara TVA. Atribuirea contractului s-a realizat in a doua parte a lunii martie, iar semnarea acestuia va avea loc dupa negocierea si acceptarea de catre parti a tuturor clauzelor", se arata intr-un raspuns al ANPM remis la solicitarea Mediafax.

Prin noul sistem informatic, ANPM va centraliza, la nivel national, informatiile privind mediul, intr-un format standardizat.

"Aceasta standardizare si centralizare va permite monitorizarea tuturor factorilor care influenteaza mediul, permitand astfel luarea de decizii care sa ajute la conservarea acestuia. Nu in ultimul rand se va permite accesul persoanelor sau institutiilor interesate la informatii privind calitatea mediului", se arata in caietul de sarcini publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro.

Durata contractului va fi de 24 de luni, iar proiectul va fi finantat de la bugetul de stat si prin credite externe.

ANPM a fost infiintata in anul 2004. Institutia se afla in subordinea Ministerului Mediului si are competente in implementarea politicilor si legislatiei din domeniul protectiei mediului.

Teamnet International este un furnizor de solutii IT pentru companii, iar Asesoft International este unul dintre cei mai importanti integratori locali de sisteme informatice.

Ambele societati fac parte din grupul Asesoft, care mai include companiile Asesoft Distribution (distributie IT&C), Asesoft Net (aplicatii web), 2K Telecom si Asesoft Smart (solutii audio-video si IT).  Grupul este controlat de omul de afaceri Sebastian Ghita.

Cu sediul in Bucuresti, Star Storage si-a inceput activitatea in 1999 si este un integrator de solutii pentru stocare, arhivare si management de informatii. Societatea este controlata de doua persoane fizice, Liviu Gosa - 50% si Catalin Nicolae Paunescu - 50%, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului.