Astfel, Sobolewski preia conducerea executiva a BVB la aproape doua luni de la numirea in functia de director general de catre Consiliul de Administratie al Bursei. El a fost desemnat director general al BVB la inceputul lunii iulie.

"Am acceptat aceasta provocare pentru ca am incredere in potentialul de dezvoltare al pietei de capital din Romania. Multumesc Consiliului Bursei si Autoritatii de Supraveghere Financiara pentru oportunitatea de a demonstra ca Bursa de Valori Bucuresti merita un loc mai bun in economia romaneasca si pe pietele de capital internationale", a declarat Sobolewski, intr-un comunicat transmis de BVB.

Sobolewski a condus bursa din Varsovia timp de sapte ani, in perioada 2006 - 2013, cand piata din Polonia a ajuns pe prima pozitie din Europa Centrala si de Est.

Intre 1994 si 2006, Sobolewski a fost vicepresedinte executiv al Depozitarului Central din Polonia.

De asemenea, el a fost presedinte al Consiliului de Supraveghere al Depozitarului National al Valorilor Mobiliare, al Bursei poloneze de energie si al Bonspot, o companie care administreaza tranzactionarea obligatiunilor de stat. Sobolewski a fost decorat de doua ori de catre presedintii Poloniei cu una din cele mai inalte distinctii, acordata pentru meritele sale in dezvoltarea pietei de capital din Polonia.

Sobolewski a fost demis in ianuarie 2013 de la conducerea bursei de la Varsovia, in urma acuzatiilor ca s-a aflat in conflict de interese prin sustinerea finantarii unui film in care iubita sa urma sa joace rolul principal.

Fostul director general al Bursei de Bucuresti Victor Cionga a fost revocat din functie la finalul lunii martie dupa numai sapte luni de mandat, administratorii BVB apreciind ca restructurarea operatorului pietei de capital nu a inregistrat un progres suficient de rapid. Cionga a mai stat inca doua luni in functia de director general, insa atributiile sale au fost preluate temporar de directorul general adjunct Alin Barbu.

Cei mai mari actionari ai BVB sunt fonduri de investitii straine, printre care fonduri Erste si fonduri Franklin Templeton, SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3) si SIF Oltenia (SIF5), care detin cate 5% din actiuni, iar SIF Muntenia (SIF4) are 4,22% din titluri.