Liberalii au cerut sa nu fie taiate salariile cu 25% si pensiile cu 15%. Propun in schimb reducerea numarului de ministere si agentii ale statului.

Cel mai important amendament al democrat liberalilor vizeaza scutirea de impozitul pe profit a firmelor nou infiintate, care investesc peste 1 milion de euro. In fine, UDMR cere ca pensiile sa fie inghetate pana la sfarsitul anului 2011.

Dupa ce vor discuta toate aceste propuneri, membrii cabinetului Boc vor merge in Parlament sa-si angajeze raspunderea. Adevarata miza o reprezinta motiunile de cenzura.

Replica din partea opozitiei a venit imediat. PSD si PNL vor lua masuri astfel incat votul propriilor parlamentari sa poata fi controlat.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a spus ca motiunea de cenzura ar putea fi depusa marti, urmand ca la trei zile de la lecturarea in plen sa fie votata.

Anterior, premierul Emil Boc declarase ca a participat "cu buna credinta", timp de doua ore, la sedinta Birourilor Permanente al Camerei Deputatilor si Senatului si ca asteapta de la acestea sa stabileasca un calendar al asumarii raspunderii.

"Am raspuns acestei invitatii, desi din punct de vedere legal si constitutional nu aveam niciun fel de obligatie de a participa la aceasta sedinta. Am participat cu buna credinta si eu cred ca a fost o discutie constructiva, in care am raspuns timp de doua ore la toate intrebarile membrilor Biroului Permanent cu privire la procedura asumarii raspunderii si nu numai, cu privire la diverse alte probleme, de natura economica, sociala si politica din Romania", explicase Emil Boc.

"Astept ca Birourile Permanente sa stabileasca un calendar strans al asumarii, astfel incat aceasta procedura constitutionala si legala sa fie indeplinita", adaugase premierul.