"Transferarea productiei de la fabrica din Hateg catre celelalte fabrici a fost o decizie luata in contextul economic actual, cu scopul de a optimiza productia ", a declarat directorul general al Heineken Romania, Jan Derck van Karnebeek.

Angajatii disponibilizati vor primi pachete compensatorii financiare. De asemenea, compania va deschide un Centru de Reorientare Profesionala, care are rolul de a le acorda suport profesional si asistenta specializata . Centrul va oferi angajatilor afectati cursuri prin care vor dobandi cunostintele de baza pentru accesarea de fonduri europene.

La fabrica de bere din Hateg s-a produs in principal berea Hategana, iar berile Bucegi si Golden Brau au fost produse ocazional. Aceste beri vor continua sa fie produse in cele patru fabrici ale Heineken Romania.

Portofoliul Heineken Romania cuprinde marcile Heineken, Ciuc Premium, Golden Brau, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Gosser, Schossgold, Silva, Gambrinus, Harghita si Hategana. Heineken Romania desfasoara operatiuni in Miercurea Ciuc, Targu Mures, Craiova si Constanta. Compania are 1.100 de angajati.