In luna octombrie, BNR a inregistrat intrari la rezerve de 2,2 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, a conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv sumele rezultate din: tragerea primei transe de 700 milioane euro din imprumutul contractat de la Banca Mondiala in anul 2012, redeschiderea emisiunii de euroobligatiuni a MFP, cu scadenta in anul 2020, in valoare nominala de 500 milioane euro, precum si cea rezultata din emisiunea de obligatiuni in valuta pe piata interna in valoare nominala de 150 milioane euro) si altele, transmite Mediafax.

In acelasi timp, au fost consemnate iesiri de 722 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele. 

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,25 miliarde euro. 

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31octombrie 2013 au fost de 37,81 miliarde euro, fata de 36,38 miliarde euro la 30 septembrie 2013. 

Platile scadente in luna noiembrie 2013 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza circa 2,5 miliarde euro.