"A fost din nou o intalnire consultativa. S-au discutat mai multe subiecte, atat impreuna cu toti bancherii, cat si in cadrul unor conversatii individuale", au spus sursele.

Acestea au precizat ca la intalnire, organizata la invitatia guvernatorului BNR, au participat si banci mai mici, dar nu au fost prezente toate institutiile de credit cu activitati pe piata locala.

Sursele au afirmat ca s-a discutat despre intalnirea care va avea loc joi la Bruxelles intre principalele noua banci straine din Romania, FMI, BNR si CE, precum si despre testele de stres realizate la nivel european asupra a 91 de institutii de credit.

"S-a vorbit daca ar fi bine sau nu ca expunerile pe Romania sa fie reduse, iar unele banci au aratat ca vor sa continue sa se dezvolte. Nu s-a luat nicio decizie, au fost doar consultari. Au mai existat consultari despre evolutiile macroeconomice recente", au declarat sursele.

Isarescu l-a invitat la intalnirea cu bancile si pe ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. Sursele au precizat ca nu este pentru prima data cand ministrul Finantelor participa la o astfel de intalnire informala, aratand ca un alt subiect atins a fost expunerea bancilor in raport cu statul.

Ministerul Finantelor a anuntat luni ca vrea sa imprumute 400 milioane de euro de pe piata interna printr-o emisiune de titluri de stat, dupa ce in ultima perioada nu a mai reusit sa atraga finantari in lei la nivelul propus.