Taceva a explicat intr-un interviu acordat postului bTV ca majoritatea masinilor folosite de parlamentarii bulgari sunt foarte uzate si ca 40 din cele 165 de vehicule, cele mai multe marca Mercedes, nu mai sunt in stare de functiune. Potrivit acesteia, Parlamentul va renunta la acele masini cat mai repede posibil.

Odata ce masinile vor fi scoase din uz, parlamentarii bulgari vor trebui sa se deplaseze la serviciu cu masinile personale.

Presedintele Parlamentului bulgar conduce o masina marca BMW veche de zece ani, acordata de Serviciul bulgar de protectie nationala (NSO). Serviciul duce de asemenea lipsa de masini noi, desi este responsabil cu transportarea oficialilor bulgari de rang inalt, precum vicepresedintii Parlamentului si liderii grupurilor politice parlamentare.

Vanzarea masinilor parlamentarilor bulgari este considerata o masura de combatere a crizei si o modalitate de a diminua bugetul Parlamentului cu 20 la suta.

Taceva a propus ca banii obtinuti pe masinile uzate sa fie investiti in achizitionarea unor automobile noi, intr-un numar mai mic si mai putin costisitoare.

Pe de alta parte, vicepresedintele Partidului GERB, aflat la putere, Krasimir Velcev, a declarat miercuri ca nu vor fi achizitionate noi autoturisme pentru parlamentari. Grupurilor parlamentare bulgare li s-a acordat o saptamana pentru a elabora o strategie privind diminuarea costurilor de transport.

Intre timp, masinile uzate ale parlamentarilor vor fi verificate din punct de vedere tehnic, iar o decizie privind scoaterea lor la licitatie va fi luata in urmatoarele doua saptamani.