"Exista discutii cu CNAS si cu medicii de familie privind schimbarea modalitatii de plata a serviciilor oferite de medicii de familie. In prezent, finantarea lor este 90 la suta pe persoana si 10 la suta pe serviciu. Astfel, avem medici cu 2.000 de pacienti inscrisi, dar care ofera consultatii doar pentru 500 de pacienti. Totusi, medicul de familie este platit pentru toti cei 2.000 de pacienti din lista", a spus Cseke, citat de Mediafax.

Ministrul Sanatatii a afirmat ca nu a luat, deocamdata, nicio decizie in privinta modificarii procentajului, dar ca, daca se va decide implemetarea finantarii pe serviciu, vor trebui gandite parghii de control al sistemului.

"Va trebui sa mergem mult pe incredere si pe ce declara medicii, dar va trebui, totusi, sa avem parghii de control al sistemului de finantare", a declarat Cseke Attila.

Acesta a spus ca este nevoie si de corectitudine in ceea ce priveste finantarea spitalelor, intrucat exista, in prezent, discrepante mari intre sumele pe care le primesc spitale de acelasi rang, pentru aceleasi servicii oferite populatiei.