Ratingul UniCredit pentru datorii si depozite pe termen lung a fost retrogradat cu doua trepte, de la "Aa3" la "A2", dar calificativul pe termen scurt a fost mentinut la nivelul "Prime-1", se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. 

Moody’s a revizuit in scadere cu o treapta si ratingul pentru soliditate financiara la, "C-".  Perspectiva pentru datoriile si depozitele pe termen lung este negativa. 

Agentia a retrogradat si Intesa Sanpaolo pentru datoriile si depozitele pe termen lung cu doua trepte, de la "Aa3" la "A2", cu perspectiva negativa.  Ratingul "Prime-1" al datoriilor si depozitelor pe termen scurt nu a fost afectat. Moody's a modificat totodata perspectiva ratingului "C+" pentru soliditate financiara al Intesa Sanpaolo de la stabila la negativa. 

Si ratingul grupului energetic Enel a fost revizuit pentru datoriile neasigurate cu prioritate la plata, de la "A2" la "A3", cu perspectiva negativa.  Agentia a explicat ca din cauza inrautatirii situatiei financiare a Italiei, probabilitatea ca Enel sa primeasca sprijin din partea guvernului italian in caz de nevoie a scazut semnificativ.

UniCredit, Intesa Sanpaolo, Generali si Enel desfasoara activitati in Romania.