"Ruga Pentru Parinti", cea mai cunoscuta poezie scrisa de Adrian Paunescu, este si numele unei carti lansate in 2007. Se vinde cel mai bine, alaturi de "Cartea cartilor de poezie", un volum care, suprinzator, costa 500 de lei si cuprinde aproape toata opera poetului.

"Vanzarile au crescut considerabil de mult, cu aproximativ 25-30%, mai ales de la aflarea mortii. Momentan nu mai avem nimic pe stoc, urmeaza sa ni se livreze", spune resprezentantul unui magazin.

Magazinul a avut doar 80 de carti care s-au vandut ca painea calda weekendul trecut. Astazi, numai norocosii au reusit sa gaseasca poezii de Adrian Paunescu pe raft. 

In total, Adrian Paunescu a scris mai bine de 50 de carti, care s-au vandut in peste 1 milion de exemplare.

Fundatia care ii poarta numele detine drepturile de autor pentru opera poetului. Adrian Paunescu isi edita singur cartile si tot singur le trimitea la tipografie, evitand astfel sa plateasca editurilor un procent de 90 la suta din vanzari.

Ulterior, Fundatia Adrian Paunescu impartea cartile prin librarii. Dupa moartea sa, toata averea, inclusiv drepturile de autor, se vor imparti intre sotie si copiii lui Adrian Paunescu. Deocamdata, pana la rezolvarea succesiunii tiparirea unor carti noi este sistata.

Mostenitorii vor trebui sa imparta si averea poetului : 6 imobile, 7 terenuri, bijuterii si tablouri in valoare de 23 de mii de euro, depozite bancare de 44 de mii de euro si un autotursim de teren.