El a propuns fortelor politice un moratoriu pentru deblocarea activitatii Parlamentului, el precizand ca sunt necesare actiuni ferme si consecvente la nivelul Guvernului si Legislativului in urmatoarele 30-45 de zile.

El a spus ca insista ca partidele sa realizeze acest moratoriu pe termen limitat, pentru realizarea intereselor nationale.

"Decizia sta in mainile dumneavoastra", le-a spus presedintele parlamentarilor.

Presedintele a insistat asupra necesitatii realizarii de actiuni consecvente cu interesul naţional in urmatoarele 30-45 de zile

Traian Basescu a apreciat ca moratoriul propus de el pentru deblocarea activităţii Parlamentului este posibil pentru ca toate partidele spun ca actioneaza pentru interesul national.

Seful statului a precizat ca este necesara adoptarea Legii salarizarii unitare, a Legii pensiilor si a Legii bugetului de stat pe anul 2011.

Presedintele a spus, in fata senatorilor si deputatilor, ca mediul politic "s-a deteriorat" in ultimele luni, creand "premise nedorite" pentru indepartarea de la indeplinirea conditionalitatilor ce decurg din acordul cu FMI, CE si BM.

"Drumul pe care se va merge in continuare ramane la latitudinea dumneavoastra. Prin actiunea dumneavoastra Romania poate merge catre mai bine sau catre mai rau. Decizia este in mainile dumneavoastra", le-a transmis Basescu liderilor partidelor parlamentare.

El a avertizat ca timpul in care ar trebui legiferate actele normative care conditioneaza finalizarea Acordului cu FMI este "de numai 30, maximum 45 de zile".

"Nicio alta solutie decat un moratoriu care sa deblocheze legiferarea prioritatilor din acord nu este viabila. Insist ca partidele sa realizeze acest moratoriu pe termen limitat in interes national, prin deblocarea activitatii celor doua Camere", a afirmat Basescu.