"Sincer, nu am vazut nimic. Dreptul la protest nu poate fi oprit. Asta–i viata", a comentat Boc.

Trei persoane au aruncat cu oua si o rosie in premierul Emil Boc, chiar in momentul in care acesta a iesit din sediul Prefecturii Galati, unde a avut loc sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

Alimentele nu l-au atins pe premier, ci s-au spart de asfalt. Drept urmare, cei trei au fost retinuti de catre jandarmi.

Atacatorii l-au asteptat pe Boc sa iasa din Prefectura, iar cand acesta a aparut, i-au strigat: "Nu vrem bani, nu vrem valuta, vrem ca Boc sa ne asculte" si au aruncat inspre el cu oua si o rosie.

Doi dintre protestatari sunt lideri locali ai PNTCD. Ei au fost amendati pentru tulburarea linistii publice cu cate 1000 de lei. Fata care i-a insotit a primit o sanctiune mai mica, de 700 de lei.

"Am protestat pentru toata lumea si pentru jandarmii care mi-au rasucit mana la spate", a spus Nelu Furtuna, vicepresedinte PNTCD Galati.

Culmea este ca nici la urmatoarea oprire, in Movileni, taranii nu l-au primit chiar cu paine si sare pe Emil Boc.

Si seful statului s-a intors in satele inundate. La Saucesti, oamenii au ridicat tonul.

In cizme de cauciuc, Traian Basescu a intrat intr-una dintre casele inundate si a consolat-o pe proprietara. La plecare i-a avertizat ca de duminica vor incepe iar ploile.