Presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat ca sindicatele reprezentative din invatamant au decis, joi, ca din 22 martie cadrele didactice sa nu mai treaca in catalog notele si calificativele elevilor si sa boicoteze examenele nationale.
Totodata, in 25 martie sindicalistii din invatamant vor organiza un miting in Piaţa Victoriei, urmat de un mars de protest care se va incheia la Ministerul Educatiei, concomitent cu un pichet la Ministerul Muncii.
Tot in 25 martie vor fi suspendate cursurile in toate scolile, pentru a fi organizate dezbateri pe proiectul Legii educatiei, sindicalistii reclamand ca acesta nu a fost trimis cadrelor didactice pentru a fi analizat. In 14 aprilie, Birourile executive ale federatiilor din invatamant vor analiza concluziile stranse in urma dezbaterii pe proiectul Legii educatiei si vor face un material pe care il vor trimite in Parlament.
Federatiile din invatamant au mai decis ca 22 aprilie sa fie zi de protest national, cu incetarea activitatii de instruire si predare in unitatile de invatamant, a mai spus Nistor.
Sindicalistii ameninta ca daca in urma acestor actiuni de protest nu vor fi gasite solutii pertinente pentru problemele pe care le ridica angajatii din educatie, la începutul lunii iunie ar putea fi declansata greva generala pe termen nelimitat, care va duce la neincheierea situatiei scolare, deci la blocarea anul scolar.