"Noul instrument JEREMIE de finantare cu dobanda subventionata, implementat deja cu succes de FEI in alte tari, se adauga facilitatilor JEREMIE de garantii si capital de risc deja existente in Romania, oferind noi optiuni de finantare pentru o gama mai larga de intreprinderi din diverse sectoare si etape de dezvoltare. In acest mod, se demonstreaza ca fondurile structurale pot fi utilizate eficient pentru a sustine accesul IMM-urilor la finantare si, pornind de la realizarile actuale, putem implementa in continuare acest tip de instrumente in viitoarea politica de coeziune", a declarat intr-un comunicat Hubert Cottogni, directorul adjunct al FEI si sef al diviziei Regional Business Development.

Pana cand va fi disponibil noul produs de creditare poate fi accesat actualul instrument financiar in derulare sub umbrela JEREMIE, activ din aprilie 2011, prin intermediul caruia au fost acordate peste 1.500 de credite, in valoare totala de peste 110 milioane de euro.

"Continuarea colaborarii cu FEI va sustine acordarea de imprumuturi in conditii preferentiale catre IMM-uri, permitandu-ne sa crestem capacitatea de creditare. Raiffeisen Bank va continua si in 2014 strategia de crestere a volumului de business pe acest segment, acordul mentionat fiind un pas important in acest sens", a afirmat Monica Udrescu, director executiv pe segmentul IMM in cadrul Raiffeisen Bank.

FEI, institutie detinuta in majoritate de Banca Europeana de Investitii si Comisia Europeana, sustine IMM-urile europene, sprijinind accesul acestora la finantare. Fondul dezvolta instrumente de capital de risc, de garantare si microfinantare specifice acestui segment de piata.

JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este o initiativa comuna a Comisiei Europene si a Bancii Europene de Investitii, care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-uri.