In cursul lunii iulie, BNR a inregistrat intrari la rezerva valutara de 1,3 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Concomitent, de la rezerva valutara s-au consemnat iesiri de 2,11 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,41 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 iulie 2012 au fost de 36,55 miliarde euro, fata de 37,12 miliarde euro 30 iunie 2012.

Platile scadente in luna august 2012 in contul datoriei publice si public garantata denominate in valuta, insumeaza 942,61 milioane euro.