Microsoft se lauda ca a vandut peste 55 de milioane de console Xbox, asa ca intentioneaza sa lanseze si noi jocuri compatibile cu acestea.

"Halo 4", un shooter intergalactic care are deja milioane de fani, este unul dintre cele mai asteptate. In plus, firma cauta o modalitate de a integra continutul TV pe platformele sale pentru jocuri.

La Sony, se pregateste lansarea unei noi generatii de console portabile, PlayStation Vita. Are interfata tactila si pe langa jocuri, va functiona si ca o retea de socializare.

Consola va detecta alte console aflate in apropiere si le va permite utilizatorilor sa intre in legatura unii cu altii prin intermediul retelelor de telefonie mobila sau wifi.

Compania lanseaza si un monitor 3D de 24 de inci la pretul de 499 de dolari, adica mult mai putin decat televizoarele 3D de pe piata. Necesita ochelari speciali, dar are avantajul ca poate fi folosit ca televizor si monitor pentru jocuri.

Si Nintendo a prezentat o noua generatie de console, Wii U, cu monitor HD si comenzi pe ecran tactil, care va fi in magazine cel mai devreme in aprilie anul viitor. Wii U isi propune sa-i recastige pe amatorii de shootere, care prefera acum Xbox si PlayStation.