"Catholic Expo" este un targ de vestminte, icoane, statuete, carti si obiecte bisericesti, care se tine intr-o sala de jocuri la Oradea.

Pentru prima data in Romania, producatori si importatori de obiecte bisericesti si manastiri cu traditie din cinci tari (Austria, Italia, Ungaria, Grecia, Ucraina si Romania) expun vesminte, icoane, clopote si candelabre, iconostase, statuete de mari dimensiuni, masini de brodat cu soft bizantin, carte si revista crestina, fie ca este vorba despre romano-catolici, greco-catolici sau ordodocsi.

Iata si cateva preturi: candela suspendata care pare ca sfideaza legile fizicii costa intre 250 si 300 de euro.

Straiele ornate cu franjuri aurite, 96 de culori pe centimetrul patrat si cristale Swarovski. Vizitatori sunt multi, dar cumparatori mai putini, pentru ca o asemenea tinuta costa 4.000 de lei.

Dar sa nu creada cineva ca automatizarea nu costa bani. Pentru 2 clopote mari tot acest sistem ajunge la 10.000 de lei.

Inedite sunt in cadrul evenimentului candelele care sfideaza forta gravitatiei cu ajutorul campului magnetic, dar si hainele arhieresti care au zeci de culori pe centimetrul patrat si nasturi cu cristale Swarovski.

"Toaca electronica este inventia turnatoriei de clopote Bing Beng, care este unica in lume si care bate singura. Tot o premiera este la noi si vinul liturgic, folosit la impartasanie, adus din Grecia, din insula Santorini. Este vinul folosit si de calugarii de pe Muntele Athos", declara reprezentantul firmei organizatoare.

Targul poate fi vizitat pana sambata, intre orele 10.00 si 18.00, iar intrarea este libera.