Cei din urma pelerini veniti la Sfinta Parascheva au plecat aseara spre case fericiti c-au atins moastele, dar si multumiti. Au luat drept amintire florile care au impodobit baldachinul unde-a fost asezat sipetul cu ramasitele cuvioasei.

Unul dintre credinciosi, tanar si in putere, s-a cocotat pe baldachin si a smuls buchetele, pe care le-a aruncat apoi multimii, ca la nunta. Doar ca oamenii erau stransi la mitropolia Iasiului pentru rugaciune, nu la hora miresei, ca sa prinda buchetul.

Multe flori au fost calcate-n picioare, dar oamenii nu mai aveau timp sa se aplece dupa ele. Se luptau sa le prinda din zbor, siguri ca pun mana pe un suvenir pretios. In boxele instalate in zona, inca mai rasuna slujba.

Credinciosii sunt convinsi ca florile asezate pe baldachinul amenajat pentru cuvioasa Parascheva ii vor feri de necazuri si boli tot anul.

In timp ce pelerinii se rugau in curtea Catedralei Mitropolitane, comerciantii cu obiecte religioase isi strangeau tarabele, multumiti ca si pentru ei Sfanta Parascheva a facut minuni: au avut vanzare saptamana aceasta cat pentru o luna. Dupa o sarbatoare ce a durat sapte zile incheiate, vanzarea de lumanari, cruciulite si icoane a adus Mitropoliei Moldovei cel putin 200.000 de lei. 

In timpul celor sapte zile de pelerinaj, 250 de pelerini au avut nevoie de interventia ambulantelor - li s-a facut rau pe cand stateau la rand. Patru persoane s-au ales cu dosare penale pentru infractiuni de furt sau inselaciune cu bancnote false.