Astfel, au aparut pe firmament curatatoria "Bob de Roua" si croitoria: "Reverenda", care au primit, pe langa autorizatii legale, si binecuvantare.

1.000 de preoti sunt in Bucuresti, iar de astazi 1.000 de preotese au mai putine griji pe cap. Cum ar fi daca este apretata si calcata sutana.

Vesmintelor bisericesti, conform canoanelor Bisericii Ortodoxe, trebuie sa li se asigure o spalare separata de alte textile.

Asta se intampla la curatatoria "Bob de roua" patronata de firma "Tarina Pastorului SRL", compania de servicii a arhiepiscopiei Bucurestilor. Una dintre cele trei masini de spalat va lucra doar pentru fetele bisericesti iar celelalte sunt la liber pentru oamenii de rand.

Parintele administrator al curatatoriei spune ca, de fapt, e o afacere ca oricare alta, platitoare de taxe, impozite si TVA pe stil nou, controlata de garzile de mediu si financiara. Doar ca lucratorii nu se tem ca un client ar putea pleca fara sa plateasca serviciul prestat. Au si camere de supraveghere si o protectie speciala.

Adica ce nu se vede pe ecran, se observa mai sus. Si tot "de sus" sunt dictate si preturile. Aici cureti un pantalon cu 9 lei, o rochie, cu 22, iar o camasa, cu 7. Profitul incasat e mai mic ca cel de pe piata libera si va fi investit in opera caritabila a Bisericii.

Si tot la capitolul "servicii", Arhiepiscopia Bucurestilor pregateste deschiderea unei croitorii. Se adreseaza preotilor, dar si mirenilor care vor sa le faca acestora daruri. Managerul de proiect, el insusi preot, promite preturi cu 30% sub atelierele obisnuite, care fac si vesminte bisericesti.

Astfel la croitoria "Reverenda" detinuta de "Chivotul Mare SRL" poti face o haina de cult cu 700 de lei, in loc de 1.000.

In curand, isi va face aparitia pe piata si un atelier de servicii funerare. Nu stim daca va livra doar cosciuge sau intra la oferta si coliva.