"Piraeus are doua optiuni in acest moment in Romania, fuziunea celor doua sucursale locale sau vanzarea ATEbank Romania, care era deja anuntata de statul elen. O decizie va fi luata in urmatoarea perioada. Exista interes pentru preluarea ATEbank Romania", au declarat surse bancare, citate de Mediafax.

Incepand de luni, 30 iulie, toata reteaua de sucursale a ATEbank va opera in cadrul entitatii Piraeus Bank, dar isi va mentine brandul comercial "ATEbank". Toate tranzactiile clientilor vor continua sa fie derulate la fel ca pana acum, fara nicio schimbare, se arata intr-un comunicat al grupului elen Piraeus Bank.

Impreuna, cele doua banci vor avea active de 75 miliarde de euro, depozite de 35 de miliarde de euro si un sold al creditelor de 47 miliarde de euro.

Un oficial din Ministerul de Finante de la Atena, citat de Wall Street Journal, declara, miercuri, ca statul elen va vinde institutia de credit ATEbank, la care detine o participatie de 77%.

ATEbank detine pachetul majoritar la ATEbank Romania si deruleaza operatiuni pe piata locala a asigurarilor, prin ATE Insurance.

Decizia vanzarii a fost luata marti seara la o intalnire intre ministrul de Finante, Yannis Stournaras, si guvernatorul Bancii Greciei, George Provopoulos.

"Vanzarea va fi derulata pentru a aduce un beneficiu maxim statului elen", a spus oficialul citat, fara a da detalii referitor la modul in care se va desfasura aceasta.

Banca, un creditor traditional al sectorului agricol, se afla intr-un proces de restructurare pentru a scapa de creditele neperformante si de ubsidiarele neprofitabile.

Grupul ATEbank a anuntat in mai 2011 ca vrea sa vanda participatia majoritara pe care o detine la ATEbank Romania, masura care face parte dintr-un plan de restructurare necesar pentru respectarea reglementarilor Uniunii Europene referitoare la ajutoarele de stat. ATEbank detine 483 de sucursale in Grecia, 35 in Romania si una in Germania.