The Daily Telegraph a publicat, in urma cu doua zile, un articol cu titlul "Victimelor inundatiilor li s-au dat pantofi cu toc", in care se mentioneaza ca Elena Udrea, despre care afirma ca "a pozat candva in bikini intr-un pictorial", a provocat indignare cand le-a adus pantofi cu toc sinistratilor din Saucesti.

"Pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundatii, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania, Elena Udrea, a facut un apel public catre companiile private. In urma acestui apel, companiile au donat pentru oamenii aflati in nevoie peste 100 de tone de imbracaminte, incaltaminte si mai ales alimente. Printre lucrurile donate de aceste companii pentru locuitorii comunei Saucesti, afectata de inundatii, s-au aflat cateva zeci de perechi de pantofi de dama. Referitor la ajutoarele stranse pentru Saucesti, era vorba in total de peste 20 de tone de alimente, imbracaminte si incaltaminte, in special pentru copii", se arata in dreptul la replica transmis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

De asemenea, potrivit sursei citate, este negat si faptul ca Udrea ar fi pozat in bikini, asa cum reiesea din articolul din Daily Telegraph.

In mesajul trimis publicatiei straine, se mai precizeaza ca, daca dreptul la replica nu va fi publicat, ministrul Elena Udrea "intelege sa se adreseze instantelor competente pentru juste despagubiri".