De mai bine de 20 de ani, Mioara Roman locuieste in vila din cartierul Primaverii. Daca la inceputuri trebuia sa plateasca o chirie lunara de doar cateva sute de euro, astazi este obligata sa achite de zece ori mai mult. Ei bine, RAPPS sustine ca fosta sotie a premierului Petre Roman ar fi ramas datoarea in ultimii trei ani si ar fi acumulat restante ce depasesc o jumatate de milion de euro.

Mioara Roman recunoaste ca este depasita de situatie. "Au pus 6.000 de euro. Nici 1.000 de euro nu face chiria. Aici e toata treaba. Pretind o jumatate de milion de euro restante. E o suma mica, o suma mare? E o suma de vise rele", considera ea.

Chiar si asa cei de la Regia de Administrare a Patrimoniului de Stat care detin vila din 1996  isi vor banii in conturi. La mijloc sunt chirii restante dar si penalitati de intarziere pe care Mioara Roman nu numai ca nu le recunoaste dar nici poate le plateasca dintr-o pensie de 1800 de lei. Asa ca statul a cerut astazi la Tribunal ca o casa din Sinaia mostenita de doamna Roman sa fie pusa sub sechestru.

Expertii imobiliari spun ca, in momentul de fata, vila valoreaza 200.000 de euro. Inainte de criza, ea valora undeva in jur de 300.000 de euro. Asadar nici daca RAPPS-ul ar scoate aceasta vila la licitatie nu s-ar stinge toata datoria. Drept urmare exista riscul sa ceara proprire pe castigurile femeii de altfel singura din toata familia Roman ajunsa pe lista rau-platnicilor. Daca ramane sau nu in posesia ei vom afla dupa termenul din 18 august.

Intre timp insa Mioara Roman va mai trebuie sa bata o data drumul Tribunalului, de asta data pe 9 august atunci cand va trebui sa combata cererea de evacuare facuta de RAPPS pentru uriasa chirie neachitata.