Pentru moneda americana, cursul de referinta a urcat cu 1,01 bani, de la 3,2773 lei/dolar la 3,2874 lei/dolar. In acelasi timp, referinta pentru francul elvetian a urcat de la 3,5758 lei/franc la 3,5807 lei/franc.

Cursurile leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

"Cum ne asteptam ca obligatiunile pe care Ministerul de Finante le liciteaza astazi (luni, n.r) sa ii intereseze mai ales pe jucatorii locali, din cauza maturitatii reziduale de doar un an si jumatate, credem ca fluxurile strainilor vor adauga foarte putin la volumele obisnuite ale pietei. In aceste conditii, leul ar putea ramane in intervalul 4,39-4,40 lei/euro", arata un raport ING Bank transmis luni dimineata.

Dealerii spun ca lichiditatea a fost foarte redusa, in conditiile in care nici pietele din regiune nu consemnau transferuri semnificative.

Dobanzile practicate de banci pentru sumele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) pe termen de o zi s-au plasat la niveluri apropiate de cele de vineri, la 5,6 - 6,1% pe an. In acelasi timp, dobanzile la o saptamana sunt de 5,54 - 6,04% pe an.