Presedintele PDL Giurgiu, Marin Anton, a declarat, marti, ca pleaca din partid, ca renunta la anuntata candidatura la sefia Consiliului Judetean Giurgiu si ca isi va da demisia din functia de secretar de stat la Ministerul Mediului. 

Anton a anuntat inca de luni seara, intr-un talk-show, ca renunta la candidatura pentru presedintia CJ Giurgiu, insa a sustinut ca nu isi pune problema sa plece din PDL "in viitorul apropiat". Douasprezece ore mai tarziu, Marin Anton a declarat Mediafax ca demisioneaza din partid.

Marin Anton, secretar de stat la Ministerul Mediului si unul dintre cei mai bogati oameni din Cabinet, cu o avere estimata de Forbes la aproape zece milioane de euro, a primit in 2010 o subventie pentru agricultura in valoare de 31.709 lei, conform celei mai recente declaratii de avere, scrie Mediafax.

Subventia a fost primita, conform documentului publicat pe site-ul Ministerului Mediului si Padurilor (MMP), de intreprinderea individuala "Anton D. Marin" detinuta de acesta. Intr-o declaratie de interese din septembrie 2010, Marin Anton preciza ca banii, provenind din fonduri europene, au fost primiti de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) pentru infiintarea unei plantatii de vita de vie.

Pe de alta parte, tot in 2010, firma Maragro SRL, la care sotia sa era atunci actionar si director financiar "patru ore pe zi", a primit in concesiune, pentru 20 de ani, prin atribuire directa de la Administratia Domeniilor Statului (ADS), un imobil despre care insa titularul declaratiei nu da niciun detaliu. Sotia lui Marin Anton a si imprumutat firma respectiva, tot in 2010, cu aproape 55.000 de lei.

Din 2010 si pana in 2011, averea impresionanta a lui Marin Anton nu a crescut substantial. Probabil din greseala, in declaratia depusa in iunie 2010 acesta nu a trecut masinile, doua BMW, unul X5 si unul M6, desi le cumparase cu cativa ani inainte. Cateva luni mai tarziu, intr-o noua declaratie de avere completata in septembrie 2010, Marin Anton si-a trecut cele doua masini. In cea mai recenta, din iunie 2011, apare si un Mini Cooper S.

Suprafetele de teren de milioane de metri patrati si sumele impresionante din conturile secretarului de stat nu au suferit modificari majore din 2010 pana in 2011.

Salariul de bugetar al lui Marin Anton de la Ministerul Mediului si Ministerul Transporturilor, unde a lucrat ca secretar de stat, a fost in 2010 de aproape 55.000 de lei. Din dividende provenind de la cinci firme la care sunt sau au fost actionari, sotii Anton au castigat insa, in acelasi an, aproape un milion de lei. Marin Anton este actionar la zece firme, intre care si RAFO SA.

Conform unei estimari a revistei Forbes din 2010, Marin Anton, care a ajuns, in 2010, secretar de stat la Ministerul Mediului si Padurilor dupa ce ocupase o functie similara in Ministerul Transporturilor, are o avere de opt-noua milioane de euro. Marin Anton avea, in octombrie 2010, potrivit cotidianului, 2,2 milioane de metri patrati de pamant.