In ultimii ani, mediul de business feminin din Romania, dar si la nivel global, s-a dezvoltat accelerat. Femeile de afaceri au devenit mult mai vizibile si active, au infiintat firme, afaceri de familie, sau au devenit competitive in mediul corporate.
In acelasi timp, reprezentantele sexului slab au devenit interesate de tendintele internationale din business si vor sa afle ce inseamna leadership in noua economie. 

In Romania, 35% dintre IMM-uri sunt conduse de femei, in timp ce 11% sunt detinute exclusiv de acestea. Dintre afacerile gestionate de femei, 46% activeaza in comert, iar 20% in servicii – resurse umane, training, contabilitate, cosmetica si infrumusetare.

Practic, femeile ocupa un loc din ce in ce mai important in lumea afacerilor, ceea ce demonstreaza faptul ca obtin excelenta in domeniile in care activeaza. In acest context, organizatia „Femei in Afaceri” lanseaza prima editie a unei conferinte internationale anuale, care va pune in discutie realitatile mediului de business actual si va cauta solutii pentru femeile care doresc sa inceapa o afacere, sa o dezvolte sau pentru cele care isi propun sa construiasca o cariera.

Conferinta „Femei in Afaceri”, organizata pe 17 octombrie 2013, in Bucuresti, la Hotelul Howard Johnson, reuneste speakeri romani, dar si invitati din Polonia, Elvetia, Republica Moldova, Belgia si Grecia. Evenimentul va dezbate solutii pentru mediul de business, generand idei pentru dezvoltarea antreprenoriatului, in contextul social si economic actual.

Printre speakerii internationali se numara oameni de business din Polonia, Elvetia, Republica Moldova, Belgia si Grecia. Acestia au lansat afaceri performante, au construit strategii pentru companii multinationale, au dezvoltat businessuri extinse la nivel mondial:

- Agnieszka Hryniewicz-Bieniek, Country Business Development Manager Google, Polonia;

- Max Igor Muller, Managing Director Helvetansa, Elvetia;

- Karin Maquet, Business consultant dedicated to SME s, Winner Equiwoman Award 2012, Belgia;

- Maria Vlachou, CEO & Managing Director Fereikos Gefsis and CEO & Managing Director Fereikos Helix, Grecia; 

- Carmina Vicol, CEO Prime Capital, Moldova.

Speakerii romani prezenti la conferinta vor fi urmatorii: Rucsandra Hurezeanu – Ivatherm, Sonia Nastase - Howard Johnson Hotel, Dora Surugiu - Maastricht School of Management, Aliz Kosza - Business Strategist, Petre Nicolae - CBS Romania, Camelia Sucu - Class Living, Iconic Wine Food&Design - Ioana Mucenic – Pastel, Irina Markovits - Image Matters, Paul Olteanu - The Personal Marketing Agency, Doina Cepalis - Te-Rox Prod, Doina Binig - Siveco Romania, Sergiu Negut - Maastricht School of Management Ratiu si Virginia Otel - Garanti Group.

In cadrul conferintei vor fi dezbatute teme despre importanta educatiei si a investitiilor de timp si bani de-a lungul carierei, cum vinde un brand personal corelat cu reputatia companiei, internationalizarea business-ului si finantarea afacerii (banca, fond de investitii, business angels).

Mai multe detalii despre speakeri si despre temele conferintei gasiti AICI.

Evenimentul se adreseaza femeilor in afaceri din Romania si din mediul international, celor care au putere de decizie in companiile in care activeaza, antreprenoarelor, celor care vor sa inceapa un business si, in egala masura, celor care sunt interesate de o viata profesionala performanta. Conferinta ofera modalitati de promovare a serviciilor si produselor prin intermediul unor standuri de prezentare si va fi urmata de un Business Trip de doua zile si jumatate, prilej excelent de business networking informal si de cunoastere a unei afaceri deosebite (The Country Hotel, Harman).

Conferinta vine ca o evolutie a organizarii a peste 200 de evenimente de business networking, in cadrul proiectului „Meet the WOMAN” si  a construirii unei comunitati de business feminin.

Dorim, prin acest eveniment sa oferim doamnelor din business informatii cat mai diferite, astfel incat sa aiba la indemana cele mai bune instrumente pentru performanta afacerilor lor”, a declarat, intr-un comunicat, Alice Botnarenco, antreprenoare, fondatoare si presedinta organizatiei „Femei in Afaceri”.