Pretul de catalog al unui avion Airbus 380 este de 319 milioane de dolari. Constructia avionului (comandat de printul arab in 2007) este aproape terminata, cu exceptia interiorului, care ar trebui aranjat in functie de preferintele clientului, a afirmat un reprezentant al Airbus pentru Bloomberg.

Alwaleed Bin Talal Al Saud (57 de ani) a folosit fondurile obtinute pentru a-si extinde investitiile din Arabia Saudita si Orientul Mijlociu, a declarat Shadi Sanbar, director financiar al Kingdom Holdings, companie detinuta de miliardar. Pretul si cumparatorul aeronavei nu au fost dezvaluiti, din cauza acordurilor de confidentialitate, noteaza agentia de presa.

"Printul a tot vorbit despre investitii in companii care sa genereze crestere reala, cu oportunitati autentice de investitii. Are nevoie de bani pentru astfel de investitii", a declarat directorul firmei americane SM Advisory Group, Saud Masud.

Presedintele Kingdom Holdings are o avere neta de 29 miliarde de dolari, potrivit Indicelui Miliardarilor calculat de Bloomberg. Incepand din aprilie anul trecut, averea lui Alwaleed a urcat cu 8,5 miliarde de dolari, intrucat valoarea actiunilor Kingdom aproape s-a dublat in acest interval.

Compania de investitii, cu plasamente diversificate, inclusiv o participatie la Citigroup si hotelul George V din Paris, reprezinta doua treimi din averea miliardarului.