Compania de imobiliare, Colliers, estimeaza ca pana in 2014, o chirie in centrul metropolei Hong Kong va depasi 2.600 de dolari pe metru patrat, actualul tarif de pe 5th Avenue, SUA.

Momentan, pretul mediu in zona centrala a Hong Kong-ului este de 1.800 de dolari pe metru patrat, de doua ori mai mare decat in cartierul britanic Soho, faimos pentru sediile celor mai importante companii din lume, precum si proprietatile miliardarilor. Tarifele din Asia sunt insa este in continua crestere, avand in vedere ca brandurile se inghesuie sa prinda aici un loc pentru un magazin de prezentare.

Viata in regiune este una extrem de tumultoasa, relateaza jurnalistii americani. Afacerile apar si dispar cu o viteza uimitoare, iar chiriile se pot chiar dubla, intr-un interval de trei ani.

Retailerul spaniol de imbracaminte, Zara, controlat de grupul Inditex, va prelua spatiul ocupat pana acum de suedezii de la H&M, platind fabuloasa suma de 1,5 milioane de dolari pe luna, de doua ori mai mult decat competitorii sai.

In acest ritm alert, Hong Kong va domina piata imobiliara la nivel global, lucru datorat vizitatorilor chinezi care tranziteaza zona, sustin analistii.