Oana și Dragoș Vlădilă au început să producă tapet personalizat în 2018, desprinzându-se dintr-o firmă de producție publicitară, dintr-o nevoie neacoperită care exista în acel moment pe piața din România.

”Povestea noastră a început în 2012, când am înființat prima companie din grup, o firmă de producție publicitară. A fost un an al încercărilor și în care am luat primele utilaje. În 2018 am inițiat proiectul nostru, care realizează tapet, de la design, până la producția lui efectivă. Cumva migrarea a fost una naturală, noi făcând tot felul de printuri, ne-a venit ideea sa producem tapet. Aveam acasă un om super inspirat în zona asta și am întrebat ce părere ar avea dacă ne-am apuca să facem tapet. Și asa am început”, povestește Dragoș Vlădilă, Art Director Aesthetic Design.

Eu am terminat și Arhitectura, ulterior am făcut cursuri de design interior, care cumva mi-au confirmat drumul pe care aveam să-l urmez. Proiectul acesta a venit precum o mănușă. Simțeam cât de importanți sunt pereții în cadrul amenajărilor interioare și am început să creez modele pe care le-am postat pe rețelele sociale, apoi am făcut și un site, însă roadele nu au început să apară încă de la început, motiv de descurajare pentru mine”, spune Oana Vlădilă, Operational Director.

Dar lucrul bine făcut a fost a fost cea mai bună recomandare și, astfel, de la un client la altul, a fost un proces prolific care a făcut afacerea să crească din ce în ce mai mult.

”Creăm colecții pe care le desenăm fie de mână, fie digital, ulterior le prelucrăm, producem printul și în ultimă fază facem chiar și montajul. Punem foarte mult accent pe partea artistică a lucrurilor, pentru că este un produs cu o valoare adăugată dată tocmai de om. Nu suntem niste printatori de tapet, ci creăm modele de la zero și punem foarte mult accentul pe lucrul acesta”, explică Dragoș.

”Avem mulți arhitecți cu care colaborăm și aferent amenajărilor propuse de ei noi putem să realizăm tapetul, astfel încât încadrarea lui în amenajare să fie perfectă. Putem personalize tapetul în funcție de dorințele clienților”, spune Oana.

Afacerea are, în momentul de față, 16 angajați și 7 designeri. ”Suntem într-o continuă creștere. Chiar și în perioada pandemiei noi facem angajări. Avem un program de 8 ore normal, dar relaxat. Pentru noi contează foarte mult energia bună din cadrul firmei, pentru că trebuie să fim creative și nu putem fi creative decât dacă avem un ford relaxat”, explică Oana.

În funcție de materialul din care esre produs tapetul, prețurile diferă, începând de la 25 de euro/mp și ajungând până la 60 de euro/mp. Toate materialele sunt ecologice, importate din Europa și au o calitate deosebită.

După preluarea comenzii, producția tapetului variază între 3 și 5 zile lucrătoare pentru fiecare comandă în parte, iar montarea unui perete durează maximum jumătate de oră, în funcție de complexitatea lui.