Astazi au avut loc 59 de perchezitii in judetele Galati, Braila si Vrancea, unde procurorii DIICOT i-au cautat pe membrii retelei lui Liviu Jitea. Principala acuzatie pentru ei este cea de evaziune fiscala prin neplata accizelor pentru cantitati impresionante de alcool.

Potrivit unui comunicat DIICOT, nu mai putin de 800 de litri de alcool dublu rafinat au fost "deturnati" de la impozitare printr-un sistem amplasat pe linia tehnologica de productie. Totul inainte ca alcoolul prelucrat sa fie inregistrat de contoarele fiscale.

Apoi, bauturile spirtoase erau transportate in cisterne de lapte si distribuite la furnizori. O cisterna a fost oprita astazi la iesirea din una dintre fabricile lui Jitea, iar anchetatorii au gasit in ea 2 tone de alcool. 

Politistii au perchezitionat toate firmele din Focsani ale milionarului. Anchetatorii cred ca 8 milioane de euro - cu cat a fost furat statul roman in aproape doi ani - au intrat in conturile milionarului, dar si ale unor cunoscuti de-ai lui, pe care ii ajuta sa transporte si sa depoziteze marfa de contrabanda.

Liviu Jitea
este considerat cel mai bogat om de afaceri din Vrancea. Averea lui a fost estimata la aproape 60 de milioane de euro. Acesta detine o casa intr-un cartier de lux, unde intrarea doar pe baza unui cod de acces stiut numai de proprietari.

In total 75 de persoane, printre care Liviu Jitea dar si intermediari si clienti ai omului de afaceri, sunt audiate, la Galati, in acest dosar.