De asemenea, lista va fi transmisa Autoritatii Nationale pentru Reglementare si Monitorizarea Achizitiilor Publice.

Totodata, a fost comunicata hotarârea de a nu mai accepta plati aditionale care depasesc 10% din valoarea initiala a contractului, masura impusa prin decizia ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

Exceptie de la aceasta marja vor face solicitarile argumentate si aprobate de Consiliul tehnico-economic al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Aceasta masura a fost luata pentru a determina constructorii sa vina la licitatii cu preturi reale, nu subevaluate, cum faceau pâna acum, ca sa câstige licitatiile", a declarat agentiei Mediafax Ana Maria Topoliceanu.
Ea a adaugat ca prin Ordonanta 34/2006, privind atribuirea contractelor de achizitie publica, valoarea cumulata a contractelor atribuite pentru lucrari si servicii suplimentare/aditionale nu trebuie sa depaseasca 50% din valoarea contractului initial.

"Marea majoritate a constructorilor veneau cu majorari de pâna la 50%. Aceasta era o regula, nu o exceptie",
a mai spus directorul CNI.

Compania Nationala de Investitii este o institutie aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului care deruleaza programe de investitii, printre care constructia de sali de sport, bazine de înot, patinoare artificiale, sedii pentru asezaminte culturale sau interventie de prima urgenta la constructii vulnerabile.