Sapte camere, patru bai, livingul, bucataria, terasa, gratarul, centrala pe lemne si curtea de 500 de metri patrati. Totul pentru 150.000 de euro. Marce Garbacea incearca de un an sa vanda pensiunea familiei.

"E facuta de noi, suntem dulgheri din tata in fiu, e facuta de tatal meu si mine impreuna. E o casa ca la munte, o cabana rustica, cu lemn", spune Marcel Garbacea.

In situatia familiei Garbacea sunt multi in Moieciu: o pensiune din 10 isi cauta proprietar. Au intre 7 si 9 camere si costa in medie 100.000 de euro.

"Multi au crezut ca e doar atata, sa o pornesti si gata. Trebuie sa ai grija de ea, ca altfel nu merge. Ca sa descui vinerea si sa incui lunea, nu merge", este de parere Gheorghe Preda, localnic.

In plus, e greu sa gasesti un cumparator dispus sa plateasca intretinerea pentru o asemenea hardughie. Cei care vor o cabana la munte cauta ceva mic.

Pe de alta parte, in zona s-a construit prea mult, iar linistea de altadata s-a dus.

Cum nici bancile nu mai cred in aceste planuri de afaceri foarte multe cladiri au ramas neterminate.

"Multi din cei care au investit in trecut sunt indatorati la banci si n-au de ales: ori o vand sa recupereze ceva, ori le-o va lua banca", spune consultantul imobiliar Calin Grama.

Insa nici bancherii nu isi vor recupera usor banii. Valorea acestor imobile a scazut in ultimii trei ani cu mai bine de 50%.