In iulie, fata de aceeasi luna a anului anterior, productia din sectorul constructiilor a crescut in opt state UE pentru care sunt disponibile datele si a scazut in alte sase. 

Cele mai puternice cresteri au fost inregistrate in Slovenia (24,8%), Ungaria (17,5%) si Spania (11,6%), iar cele mai abrupte scaderi in Romania (-19,7%), Portugalia (-8,8%) si Slovacia (-6,1%). 

Fata de iunie, lucrarile de constructii au scazut stagnat atat in zona euro, cat si la nivelul UE.

Sapte dintre cele 28 de state membre au inregistrat scaderi ale productiei in constructii in iulie, in timp ce alte sapte au raportat cresteri. Datele pentru celelalte tari nu sunt disponibile. 

Cele mai abrupte scaderi raportat la iunie au fost inregistrate in Cehia (-3,1%), Slovenia (-2,1%), Franta (-1,5%) si Polonia (-1%), iar cele mai puternice cresteri in Ungaria (3,9%), Germania (1,7%), Spania si Suedia (ambele 1%). 

In trimestrul al doilea fata de primele trei luni ale anului, productia din sectorul constructiilor a scazut cu 1,5% in Romania. Raportat la cel de-al doilea trimestru al anului trecut, lucrarile de constructii au coborat cu 10,6%, in timp ce la nivelul UE au crescut cu 3,7%.