"Semnalele sunt ca economia se va stabiliza in 2011 si piata constructiilor isi va reveni anul viitor. Din cauza constrangerilor bugetare nu am reusit sa facem tot ce ne-am fi dorit pentru ca in constructii activitatea sa functioneze normal, dar au fost foarte multe lucruri pe care le-am facut la nivel de reglementari", a spus Udrea, la seminarul Romania Construct Forum, organizat de Mediafax.

Ea estimeaza ca anul viitor se va putea vorbi de o relansare a pietei constructiilor.

"Speram ca odata cu 2011, intrand in vigoare aceste prevederi care sa aduca finantare, sa putem vorbi de o relansare a acestui domeniu", a  explicat Udrea referindu-se la parteneriatele public-private care urmeaza sa fie lansate de minister anul viitor atat pentru constructia de locuinte cat si pentru cea de drumuri, apa si canalizare.

Piata constructiilor ar putea scadea in acest an cu 35-40%, de la 12,6 miliarde euro in 2009, cand de asemenea a fost consemnat un declin.

Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii - ARACO sustine ca piata constructiilor a fost sprijinita in acest an in principal de lucrarile de reparatii, situatie care va fi valabila si anul viitor, cand ar putea fi atins punctul critic de minus in acest domeniu.

Ministrul a mai spus ca "atata timp cat vom practica chirii atat de mici la locuintele ANL nu va exista niciun interes ca acestea sa fie cumparate".

Ea a adaugat ca in fiecare parcare a cartierelor ANL sunt masini la fiecare apartament, "si nu ieftine".

In septembrie, Udrea a declarat ca vanzarea locuintelor ANL este la un stadiu nesatisfacator, fiind transferate chiriasilor doar 100 de locuinte, dintr-un total de 22.000.

Ea cerea atunci primarilor sa urgenteze vanzarea locuintelor.

Chiriasii ANL pot cumpara locuintele in care stau in anumite conditii, iar banii respectivi sunt utilizati pentru constructia de noi unitati locative prin ANL.