El a adaugat ca Guvernul "trebuie sa aiba curajul" insa sa le spuna romanilor ca acest proiect trebuie facut.

Presedintele Basescu a evocat ca argument evolutia pretului aurului in ultimii cinci ani. "Ce tara sta cu o asemenea avere in pamant fara sa gaseasca solutii s-o scoata?", a adaugat Traian Basescu.

Presedintele a subliniat ca trebuie foarte bine planificata protejarea mediului. "Iar pe cei care vorbesc despre distrugerea mediului ii invit sa mearga acum la Rosia Montana", a mai spus Basescu.

Seful statului a declarat, de asemenea, ca Ungaria nu are ce aviz sa dea pentru proiectul de la Rosia Montana, precizand ca Romania este un stat suveran.

Proiectul, cu costuri proiectate de un miliard de dolari, este dezvoltat de Rosia Montana Gold Corporation, firma controlata de compania canadiana Gabriel Resources, care detine 80,46% din capitalul social, in timp ce statul roman are 19,31% din actiuni, prin Minvest Deva.

In 2 august, premierul Emil Boc a declarat ca Guvernul asteapta opinia specialistilor asupra proiectului Rosia Montana inainte de a lua o decizie privind aceasta investitie. Boc a precizat ca, personal, nu este un "fan" al proiectului si ca actualul contract, care nu este cel mai favorabil pentru stat, "ar trebui rediscutat".

Traian Basescu vrea Statele Unite ale Europei: Fara cedarea de suveranitate, Europa nu va mai fi o putere

Proiectul Rosia Montana merge mai departe, in ciuda europenilor

Rosia Montana aprinde din nou spiritele!